Rob van den Berg

Ik ben Rob van den Berg, in 1979 geboren en getogen in Limbricht.

Reeds op jonge leeftijd was ik enorm geïntrigeerd door de menselijke anatomie en psychologie. Na afronding van het atheneum ben ik fysiotherapie gaan studeren.

Met ruim 15 jaar ervaring als fysiotherapeut in Duitsland ben ik in 2013 gestart met mijn eigen Fysiopraktijk. Tijdens het werken als fysiotherapeut ben ik me blijven bijscholen om mijn patiënten zo goed mogelijk van hun klachten af te helpen.

Hierdoor ben ik andere behandelmethodes gaan onderzoeken. Osteopathie voldeed met stip aan mijn wens om patiënten duurzaam klachtenvrij te maken. Een osteopaat kijkt anders naar de klachten en benaderd het lichaam als één geheel. Als een deel van het lichaam niet goed kan bewegen, dan kan dat ergens anders klachten veroorzaken omdat alle weefsels met elkaar in verbinding staan. Een osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak van de klacht en herstelt de samenwerking tussen de verschillende weefsels.

Dit sloot volledig aan bij mijn zienswijze. Vol enthousiasme ben ik me hierin gaan verdiepen en gedurende mijn werk als fysiotherapeut ben ik Osteopathie gaan studeren aan de zes jarige opleiding FICO (Flanders International College of Osteopathie) te Antwerpen. Na het succesvol afronden van deze gedegen studie draag ik de titel osteopaat D.O.-MRO (Diplomated Osteopath – Member of the Registered Osteopaths) waardoor ik bevoegd Osteopaat ben.

diploma
robvandenberg

Als osteopaat kijk ik naar het lichaam als een geheel, in plaats van me te richten op allerlei individuele onderdelen van het lichaam. Het lichaam werkt ook echt als een geheel. Het effect is duurzaam en dat geeft voldoening!

“Een osteopaat geeft het lichaam de ruimte om zichzelf te herstellen!”