Behandeling

Eerste bezoek

Een eerste bezoek duurt ongeveer 45 tot 60 minuten.

De eerste keer stel ik veel vragen. Onder andere over uw klacht, maar ook over uw ziektegeschiedenis en leefgewoonten. Hiermee probeer ik te achterhalen welk weefsel bij u de klachten veroorzaakt en wat de oorzaak hiervan is. Beschikt u over röntgenfoto’s of (MRI) scans? Breng dat dan a.u.b. mee.

os1
os5

osteopathische diagnose

Daarna volgt een uitgebreid lichamelijk onderzoek, waarbij ik onderzoek door welk bewegingsverlies het lichaam niet meer uit zichzelf herstelt. Zowel het onderzoek als de behandeling voer ik met mijn handen uit. Deze zijn zo geoefend dat ik, naast de beweeglijkheid van alle grote en kleine gewrichten, ook de positie, vorm en beweging van de organen kan voelen.

Uit het gesprek en het lichamelijk onderzoek volgt de osteopathische diagnose. Hierin worden één of meerdere bewegingsbeperkingen aangegeven die, eenmaal behandeld, de oplossing zouden kunnen zijn voor uw klachten. Het behandelplan wordt individueel vastgesteld en met u besproken.

onderzoek met handen

Ik onderzoek met mijn handen waar de bewegingsstoornis zich voordoet. Ik zal door een manipulatie met de handen de normale beweging herstellen. Hierdoor wordt het zelf genezend vermogen aangesproken en stel ik het lichaam weer in staat om zelf de ziekte te bestrijden. De behandeling is variëren van heel subtiel tot stevig, steeds met het grootste respect voor het menselijk lichaam.

Na 3 tot 5 behandelingen moet er zeker een verbetering merkbaar zijn. We evalueren en sturen bij. De periode tussen de behandelingen kan variëren van 1 week tot 3 maanden.

os3
os2

complementair

Aangezien osteopathie complementair is aan de klassieke geneeskunde, kunt u terecht voor een hele reeks van klachten zoals:

Gewrichtsklachten en artrose

Lage rugpijn, lumbago

Bekkeninstabiliteit zwangere vrouwen

Nekpijn, whiplash

Hoofdpijn, migraine

Uitstralende pijnen

Pijnen en stijfheid in armen, heupen of benen

Chronische sportblessures

Orgaanklachten (constipatie, maag- en darmklachten)